Mbox да EML конверзија на поштенско сандаче датотеки

Оваа статија опишува како да се користи бесплатен mbox да EML конвертор додадете-на за EML да PST алатка, кој им овозможува на корисниците да се изврши mbox Претвори на датотеки за да ги форматирате за Mbox-EML транзиција. (Thunderbird, Eudora, придружба)

Како да се изврши конверзија на mbox пошта датотеки на EML

Повеќето клиенти алтернатива на е-пошта, како што се Mozilla Thunderbird, Eudora, придружба, Opera Mail и КПошта, користење на .mbox формат на датотека за чување на e-mail пораки. За жал, увоз Outlook способности не поддржува увоз на овој формат во Outlook. Затоа, пред да се изврши пораки од Thunderbird на MS Outlook, на пример, потребно е да ја извадиме на пораките во посебни .eml датотеки, така што на Thunderbird EML увозникот може да ги прифати. Секако, тоа е можно да се направи ова со рака со помош вградени карактеристики од страна на некои e-mail клиенти, но оваа работа е одземаат многу време и напорен. Во овој пример,, посебен mbox конвертор можам да помогнам, посебно mbox-пошта Extractor, која е посебна апликација компонента во стандардна инсталација на EML да PST конвертор алатка.

Користење на mbox-пошта Extractor за mbox да EML транзиција

користење на mbox конвертор е исклучително лесен. За да го стартувате Mbox-EML имплементацијата на процесот, прво притиснете го “изберете Датотека” копчето и изберете .mbox на датотеката што треба да се конвертира во сет од .eml додадени фајлови:. Mbox датотеки обично се наоѓа во посебна папка (профили или сметки папка) на mail клиент, а нивните имиња се совпаѓаат со имињата на папки на корисникот во програмата за пошта (Inbox, излезното сандаче, архивирани, итн).

екстрактор бесплатно сандаче

Ако mail клиент на Thunderbird е инсталиран на вашиот компјутер, тогаш профили Thunderbird / сметки директориум автоматски ќе биде отворен во изберете Датотека дијалог прозорецот. Инаку, најдете профили или сметки папка рачно или со помош на поставките на програма за пошта. Забележи го тоа .mbox додадени фајлови: не може да има наставката на датотеката (како во Thunderbird, на пример), па поставување на филтерот за тип на датотека во дијалогот за избор на датотека стандардно е “.” (“сите датотеки”).

По .mbox – е избрана база на податоци формат e-mail порака, укажуваат на посебен директориум, во кои .eml датотеки ќе бидат извлечени. Ова е направено со еден клик на глувчето на “екстракт пораки” копче, кој станува активна по кабриолет .mbox датотека е резултат да се изврши mbox Претвори. Mbox-EML порака обработка започнува веднаш по папка е избран за чување на .eml пораки извлечени од .mbox датотека. напредокот на имплементацијата, како и тековни и завршени чекори се прикажани во настанот се најавите (главната програма прозорец).

Користење на mbox-пошта Extractor на како mbox конвертор заедно со EML да PST конвертор алатка е ефикасен начин за вршење на Mbox-PST конверзија за следните MS увоз Outlook.