Префрлување од Windows Vista на Windows 7

Како да се постави на Windows Mail експорт на пораки на MS Outlook

Оваа статија опишува како да се изврши извоз Windows Mail пораки од пре-инсталиран mail клиент за Windows Vista и како да ги пренесе преку пакетот Офис на Мајкрософт увоз Outlook (верзии 2003 и 2007).

При поставувањето на Windows 7, поранешни корисници на Windows Vista се сретнуваме со проблемот за тоа како да се направи Виста mail трансфер и да ги конвертираат своите Windows Mail (Виста пошта) База на податоци порака. Проблемот за тоа како да се пренесе порака од Виста пошта во Outlook е лесно да се реши, онолку долго колку што имаат Виста пошта резерви копија на вашата e-mail пораки и EML да PST конвертор програма, која ќе ви помогне да се создаде готови Лична Папки датотеката.

извоз Windows Mail на пораки од Windows Vista

Да се ​​започне со, бидете сигурни дека ќе имаат Виста пошта резерви на пораки се чуваат во вашиот Windows Vista mail клиент. Windows Mail (на Виста пошта клиентот) ги зачувува пораките во .eml датотеки кои се наоѓаат во директориумот C: AppData Local Microsoft Windows Mail.

Ако не сте во состојба да се најде на датотеки на таа локација, тогаш проверете ја вашата mail прилагодувања програма: Алатки → Опции → Напредно → → Одржување Магазин папка да се најде на Windows Виста пошта папка со пораки.

За извршување на останатите чекори, прво треба да го копирате .eml датотеки од оваа папка во одделно директориум (пред почетокот на процесот на копија апликацијата Windows Mail треба да бидат затворени и WinMail.exe Процесот треба да се прекинат).

Внимателно проверете ја вашата копија од текстот и бидете сигурни дека дрвото папки што е создадено се совпаѓа со структура која ќе се користи: на пример,, Ја пораки за вашите подредени по примач / испраќач. По резервна копија е подготвена, можете да почнете со MS увоз Outlook на e-mail пораки со помош на EML да PST конвертор алатка.

Како да се изврши увоз на MS Outlook пораки

на EML да PST конвертор Ви овозможува да се логирате на вашиот Windows Mail пораки во една MS Outlook Pst датотека, брзо конвертирање Windows Mail да PST во само неколку кликања на глувчето.

По завршување на програмата беше лансиран, укажуваат на папка со .eml датотеки, како и на .pst метод за создавање датотеката што сакате да ја користите. Тоа е можно да креирате нова датотека или ажурирате веќе постоечки. Се препорачува да се користи првиот опција ако не сте го користеле MS Outlook се до оваа точка (а Лична Папки датотеката е создадена автоматски кога е лансиран првиот Outlook).

First Wizard Page

Втората опција е соодветен за повеќе искусни корисници, кои се вешти во користење на MS Outlook. EML да PST конвертор скенира секој фолдер во дрво посочената папки и прикажува листа на сите .eml пораки дека тоа е резултат.

List of EML files

Во текот на последниот чекор, на програмата ќе се создаде (или надградба) на MS Outlook Лична Папки датотеката. Единствена функција на EML да PST конвертор е дека анализата моторот автоматски го препознава директориуми структура на Windows се користи за да ја зачувате пораката датотеки. Кога конвертирање на пораки во Pst датотека, директориумот структура се одржува, тоа е, e-mail и додатоци ќе се пресели во текот на увоз Outlook процес во соодветните папки создадена во Outlook. Токму поради оваа причина, важно е да се обрне посебно внимание на создавање на Windows Виста пошта резерви копија на вашата e-mail пораки.

Преземете и оценка на EML да PST конвертор сега!

Или да оди напред, - добие код лиценца и отклучите сите карактеристики