Suksesi Story of Don Zurstadt

Kam bërë një udhëtim rrugë dhe të nevojshme për të përdorur laptop tim, që shkon me vështrim në të ardhmen, për të bërë përkohësisht mail tim. Mjet i dukshëm për të përdorur me vështrim në të ardhmen ishte Windows Mail. Zakonisht unë përdor pikëpamje 2007 në kompjuterin tim XP desktop. Kur kam marrë në shtëpi nga udhëtimi kam pasur gjatë 80 email që kam kërkuar për të importit nga Windows Mail në laptopë në Outlook në tavolinën e punës time.

Pasi kam gjetur se Microsoft nuk parashikon lehtë import dhe eksport në mes të dy kompjuterëve, Unë duke filluar në kërkim të një zgjidhje, sidomos pasi kjo nevojë mund të përsëritet. EML për PDT erdhi në vëmendjen time nëpërmjet një kërkim në Google, edhe une shkarkuar një version gjyq. Megjithatë nga kjo kohë kisha kaluar tashmë një gjysmë dite duke u përpjekur për të instaluar një kopje të vjetër të pikëpamje 2000 mbi të vështrim në të ardhmen laptop me të vetmin qëllim të gjetjes së Windows Maileksportojë një skedar PDT – të gjitha pa dobi (Outlook 2000 nuk është më e mbështetur nga Microsoft, dhe workarounds të shumta të sugjeruara në internet ishin të gjitha skajet vdekur). Pra, në fund të fundit perspektiva e shpenzimeve $14.95 [ Oferta Speciale kupon ] Për një zgjidhje të punës dukej goxha e mirë. I pari ka verifikuar, duke përdorur versionin e gjyqit, që EmlToPst vërtetë do të kthyer një email me të bashkëngjitni skedarë në një PDT që unë mund të hap në pikëpamje 2007. Dhe në fund, Ndjehem sikur të më shpëtuar nga një makth të tmerrshme në një çmim të volitshëm.

Konvertimin e dosjeve Windows-mail në Outlook

Unë nuk e kanë provuar shumë më tepër se konvertimin e thjeshtë e një pemë të Windows Mail dosjet në një PDT të vetme skedar. Pjesa e vështirë ishte se unë vetëm të kërkuar një pjesë e të Windows Mail folders – Inbox dhe Sent Items – kështu që unë kam për të bërë një kopje të pemës dhe fshini dosjet padëshiruar para se të bëjnë konvertimin. atëherë EmlToPst vënë të gjitha dosjet e konvertuar në PDT re me vet super-goditje e saj dhe pastaj në bazë të saj Inbox dosje me të gjitha kategoritë e origjinale, duke përfshirë Inbox, përsëritur në se. Ajo nuk ishte punë e madhe për të, atëherë kopjoni email nga kjo subtree në kategoritë e tyre përkatëse në ime e vërtetë pikëpamje 2007 pemë, por kjo nuk do të jetë shumë kënaqësi në qoftë se unë kam për të bërë atë shumë shpesh. Nëse ka një mënyrë të drejtpërdrejtë për të automatikisht “sinkronizoj” email nga Windows Mail për Outlook 2007, vënë çdo gjë siç duhet nga dosja në dosje përkatëse, atëherë kjo nuk është e qartë për mua në këtë pikë. [ sugjerim: vetëm disable krijimi opsionin dosjen rrënjë ] Siç ishte, megjithatë, Unë kam qenë vetëm shumë i kënaqur për të marrë email dhe attachments tyre kopjuar gjatë dhe të paprekur, edhe në qoftë se ka nevojë për një numër të operacioneve manuale (e cila mund të, Unë duhet të shtoj, të jetë e vështirë ose e pamundur për ata me përvojë të kufizuar në këto çështje).

Thanks për një “shpëtimtar”.

Don Zurstadt