Успешна приказна на Дон Zurstadt

Не сум направил патување и се потребни за да се користи мојот лаптоп, која работи со Виста, привремено да го направи мојата е-маил. Очигледна алатка за употреба со Виста беше Windows Mail. Обично јас го користам Outlook 2007 на мојот XP десктоп компјутер. Кога стигнав дома од патување имав повеќе 80 пораки што сакав да увозот од Windows Mail на лаптоп во Outlook на мојот десктоп.

Откако сфатив дека Мајкрософт не обезбеди за лесно увоз и извоз помеѓу два компјутера, Јас почнувајќи во потрага по решение, особено со оглед на оваа потреба може да се повторуваат. EML да PST ми го привлече вниманието преку пребарување на Google, и јас преземале Пробна верзија. Сепак од тоа време јас веќе помина половина ден се обидуваат да се инсталира една стара копија од Outlook 2000 на Виста лаптоп со единствена цел за добивање на Windows Mail до извоз Pst датотека – сите да не ги искористи (Outlook 2000 веќе не е поддржан од страна на Microsoft, и повеќе околини предложи на интернет, сите беа мртви краеви). Па на крајот изгледите за трошење $14.95 [ специјална понуда забава ] За работен раствор изгледаше прилично добро. Јас не се провери прво, користење на судењето верзија, дека EmlToPst навистина би конвертирате e-mail со додатоци на .pst кој би можел да се отвори во Outlook 2007. И на крајот, Се чувствувам како да ме спаси од страшна ноќна мора на пониска цена.

Конверзија на Windows папките со пошта во Outlook

Не сум се обидел многу повеќе од едноставна конверзија на дрво на Windows папките со пошта на еден .pst датотека. Незгодната дел беше дека јас само сакав дел од Windows Mail папки – Влезно сандаче и испратено – па морав да се направи копија на дрвото и да го избришете несаканите папки пред правењето на конверзија. потоа EmlToPst стави сите папки претворена во новиот .pst со свој супер-удар со глава, а потоа под сандаче папката со сите оригинални категории, вклучувајќи Inbox, повтори дека под. Тоа не беше голема работа за потоа копирајте пораки од овој поддрво во нивните категории во мојот вистински Outlook 2007 дрво, но тоа нема да биде премногу забавно ако морав да го направи тоа многу често. Ако постои директен начин да се автоматски “синхронизирате” Е- од Windows пошта во Outlook 2007, ставање се правилно од папката на соодветните папка, тогаш тоа не ми е јасно во овој момент. [ предлог: само го исклучите опцијата создавање на папка ] Како што беше, сепак, Јас бев само премногу среќни да го добиете пораки и нивните прилози копирани повеќе и непроменети, дури и ако тоа го бараат голем број на рачен работи (што може да, Јас треба да се додаде, да биде тешко или невозможно за оние со ограничено искуство во овие работи).

Ви благодариме за “живот-чувар”.

Дон Zurstadt