Како да ПОПРАВКА PST Датотеки и увоз нив во MS Outlook

Оваа статија опишува како да се поправка PST датотека штета и да го користите EML да PST конвертор за да се врати корумпирани PST датотеки (Лична Папки датотеки).

Лична Папки датотеки и Надвор од мрежа папка за датотеки во MS Outlook повремено може да стане оштетени, што резултира во корумпирани PST или OST датотека. Тоа е можно да се поправите PST датотеки, кои се оштетени со помош на конвертор алатка EML да PST заедно со специјални алатки поправка.

Извлекување на e-mail пораки од корумпирани PST датотека

Првиот чекор е да ја извадиме пораки од корумпирани PST датотека. Програми за таа цел се pst2eml, Обнова Лента со алатки за Outlook и брзо обновување. Сите овие програми работат на сличен начин: општо, корисникот покажува локацијата на корумпирани PST или OST датотека и директориум каде извлечена датотеки ќе бидат зачувани во .eml формат (или .msg, доколку програмата го поддржува тоа).

Забележи го тоа EML конвертор и поправка програми често не го признаваат структурата на папката Outlook или да го зачувате извлечена e-mail пораки како посебни датотеки во формат потребни, не водејќи сметка за која папка тие се дел од. Тука се препорачува да се создаде структура со рака, сортирање на сочувана порака датотеки во папки наоѓа во root директориумот.

EML да PST конвертор има поддршка за конвертирање .eml пораки во .pst датотека, додека одржување на дрво папки во Outlook "како што е".

Идентификување .eml оштетени датотеки со EML да PST Конвертор

и користење на поправка PST функција на датотеката

На првата страница од волшебникот, изберете ја опцијата да се создаде нов Лична Папки датотеката од увоз .eml пораки преку EML-PST увоз, бидејќи сегашната корумпирани PST датотеката не треба да се користи за ажурирање.

Код на PST датотека

По .pst процесот на креирање датотека е полн, проверете на настанот се најавите за да бидете сигурни дека не дошло до грешка: грешка порака обработка значи дека со оглед на .eml датотека е оштетена. Во овој случај, се повторува EML-PST конверзија на датотека во .pst, поправка секогаш кога е можно оштетеното e-mail пораки или да ги исклучат од обработка.

Завршувањето на eml да PST конверзија

Како резултат на овие напори за поправка PST датотеки, кои претходно беа оштетени, ќе имаат на датотеката погоден за PST увоз во MS Outlook. Можете да го направите тоа со користење на вградена во функциите на mail клиент по отстранување на корумпирани PST поднесе претходно.