Како да се намалат PST Големина на датотеката. Outlook PST 2Gb проблем.

Оваа статија опишува посебни карактеристики и опции кога создавање на датотеки во EML да PST конвертор до намали PST големина. Перспективата на раните верзии има 2GB PST граница и тој проблем може да се реши со помош на функцијата за увоз со опција граница от големина.

Проблемот на растечкиот големината на Outlook PST

Корисниците на верзии на MS Outlook 97 и 2002 често се против ограничувања кои ограничување на PST големина на максимум 2 МК. Најновите верзии на MS Outlook користи нов PST формат на датотека, со што на прашањето на ограничувања кои ограничување на PST големината на датотеката не е толку важно како и досега.

Проблемот на намалување на големината на личните папки датотеки, сепак, секогаш ќе биде важна, како постојано се додаде нивната големина се зголемува како нови пораки. Во прилог на ова, PST датотеки се универзален сад што може да се користи за да се создаде Компактен PST копија на датотека како PST архива. Ако користите PST алатка како што се EML да PST конвертор за работа со .pst додадени фајлови:, тогаш може да се намали големината на датотеката Лична Папки текот на фазата на создавање.

Како да се намали PST големина при создавањето на датотеката во EML да PST конвертор

По изборот на патот кон излезната датотека во PST (“Изберете складирање дестинација“), копче Опции со мени на дополнителни поставувања ќе стане достапен на втората страница од волшебникот (“Изберете извор папка“).

Извор и цел фолдер

Избор на правото опција

Програмата опции се поделени во групи. Од интерес за нас се подесувањата кои може да се користи за да се намали PST големина на Фајлот, кои се дадени во “додатоци” и “Големина на Фајлот” групи. Поставките под Поднесени овозможуваат на корисникот да наведете дали или не да се процесира e-mail пораки кои содржат додатоци. Овој параметар е поставена по дифолт да “Увоз на сите eml додадени фајлови:“, тоа е, за пренос на сите дојдовни e-mail во .pst датотека.

Гарнитура EML да PST конвертор опции

но,, во зависност од вашите желби, можете да му кажете на програмата само за обработка на пораки кои содржат додатоци, или напротив,, не само за обработка на пораки кои содржат додатоци. Во исто време, на “Големина на Фајлот” опција ви овозможува ограничување на големината на увезени датотеки, на пример, од со исклучок на пораки со големи атачменти.

Стандардно, ограничување на програмата на големината на обработени датотеки е исклучено, но ако е потребно, оваа опција може да се постави “Скокни датотеки“: Датотеки чија големина надминува дадената вредност нема да се увезуваат во добиената PST датотека.

Користењето на овие опции во EML да PST конвертор, тоа е брзо и лесно да се намали PST големината на датотеката со избирање на пораки кои се најважни за вас (на пример,, оние кои содржат само текст). Нови Компактен PST датотека, благодарение на своите мали димензии, сега може да биде зачувана како PST архива во посебен директориум, и активирани во MS Outlook, кога е потребно.