Outlook Express извоз на MS Outlook

Оваа статија опишува-мејл миграција од Outlook Express DBX да Outlook PST формат и методи за да ја зачувате вашата пошта база на податоци на хард дискот за Microsoft увоз Outlook користење на EML да PST конвертор.

Во споредба со Outlook Express, Microsoft Office Outlook е повеќе полно опремен решение кое нуди вистинска лична поддршка организатор во прилог на mail клиент функции. Тоа е поради оваа причина дека Outlook Express миграција во корист на MS Outlook е толку атрактивен за многу корисници.

Создавање на резерви на Outlook Express e-mail

Outlook Express извоз во .eml форматирана додадени фајлови:

Outlook Express иконаСоздавање на резерви на вашата e-mail пораки во Outlook Express (OE) не бара многу време на располагање на вашиот дел, бидејќи е потребно e-mail извоз може да се направи без никакви надворешни алатки. Прво создаде root директориумот на вашиот хард диск каде датотеки пораката ќе биде спасен по извоз Outlook Express. Тогаш треба да креирате папки во root директориумот кои се аналогни на оние што се користат за складирање на пораки во OE (Inbox, излезното сандаче, архивирани, папки за одредени испраќачи / примачи, итн). Од Microsoft производи се целосно компатибилен со Windows, можете едноставно да го користите повлечи и пушти да се движат пораки од прозорецот на Outlook Express во соодветните отвори директориуми во Windows Explorer.

Овој метод на извозот е можно благодарение на фактот дека во Outlook Express продавници пораки во .eml формат, па кога вршење на извоз EML на e-mail во каталогот на Windows ќе се заокружи со една датотека со наставката на соодветна датотека. По сите е-пораки се пренесени, може да продолжи да увоз на вашата .eml датотеки во една датотека за PST увоз со користење на EML да PST конвертор.

Користење на EML да PST конвертор за да EML PST увоз на датотеки во MS Outlook

Тоа е многу лесен за употреба EML да PST конвертор како PST алатка за увоз или PST алатка за создавање. На првата страница од волшебникот, Определи го типот на .pst датотеката што сакате да се создаде. Ако веќе имаат работено со MS Outlook, потоа да го изберете опција за промена на постоечките Лична Папки датотеката: програмата автоматски ќе се провери за присуство на Outlook PST датотека на вашиот компјутер и да се изврши увоз Outlook на пораки на e-mail со додавање на нив на датотеката. Вие исто така може да се создаде посебна Лична Папки датотеката (.pst) и го користат заедно со вашиот постоечки еден, на пример, со впишување на посебен .pst поднесе барање за една или повеќе e-mail сметки во Outlook.

Дизајнерите на EML да PST конвертор стави приоритет на вашето време: дури и кога обработка на големи количини на информации, работи програмата изненадувачки брзо. EML да PST конвертор исто така, признава структурата на папката Windows во која e-mail пораките се наоѓа и трансфери на каталог дрво на MS Outlook во форма во која го создаде. По завршувањето на МСП увоз Outlook на пораки користејќи EML да PST конвертор, можете да започнете со користење на вашата e-mail без трошење на време за организирање на вашите папки во програмата пошта.