Увоз пораки на стандардниот Outlook Профил на корисникот

процесот на увезување е лесно како еден-два-три. Стартувај EML да PST конвертор. Ако сакате да внесуваат износот на eml, emlx или msg додадени фајлови: вие не треба да се промени нешто на првата страница на волшебникот. само притиснете го копчето Следна копче. опција соодветни увоз ‘Користете стандардно складирање Outlook‘ е избран од страна стандардно.

Import EML files into Default Outlook Profile

Наведување на извор папка

На втората страница треба да наведете изворот папка која содржи е-мејл датотеки и под-папки за увоз. притиснете го Погледни ги за да го изберете извор папка или внесете ја целосната печ рачно. Во вториот чекор на EML да PST конвертор ќе го скенира структура на под-папки и ги најдете сите EML, EMLX, MSG датотеки автоматски. Може да го ограничите програма да се најде само EML и EMLX датотека или само MSG додадени фајлови:. Ако не сакате да го најдете e-mail и увоз под-папки, можете да го оневозможите рекурзивен функција за пребарување. Ако рекурзивен функција е исклучен, на програмата ќе го скенира само на изворниот директориум.

Specify the source folder containing your EML, MSG or another files to be imported

Конфигурирање на EML опции Outlook конверзија

Множество на опции увоз и филтри може дополнително да се конфигурира. притиснете го опции копчето за да се прикаже панелот опции. Ако сакате да ја увоз EML или EMLX додадени фајлови:, можете да ги филтрираат од страна на Големина на Фајлот и додатоци. напредните опции за увоз може да бидат избрани на десната страна на таблата опции. Форматот на MSG додадени фајлови: може да се разликуваат за различни клиенти е-маил, па првата опција ќе ви овозможи да се промени алгоритам за увоз MSG додадени фајлови:. Ако се има во собата на бинарни MSG датотеки (мајчин јазик формат перспектива msg) Опција ‘Увоз MSG датотеки како RFC 822 текст формат eml‘ треба да биде исчистена (непроверени). Втората опција ‘Креирање на структура на PST потпапки‘ Ви овозможува да се создаде копија на хард диск директориуми структура во Outlook. Ако опција е оневозможена, на EML да PST конвертор ќе увоз пораки во една папка Outlook. Во случај ако се обидува да внесуваат пораки спаси од Unix или MAC OS е-мејл апликација, може да им овозможи на посебните опција која ќе го промени секој е-мејл на споредливи формат Windows. Ако ‘Креирај увоз на PST подпапка за секоја сесија‘ опција е овозможена EML да PST конвертор создава специјална папка со печат времето во кое се увезува е-мејл пораки. Ако опција е оневозможена, програмата ќе увоз пораки директно во Inbox или друга папка Outlook кои ќе бидат избрани од страна на корисникот. На последната опција им овозможува на програмата да ја пребришете датотека, наместо да се создаде ново за секоја сесија увоз.

EML to PST Converter Options

Најди ги сите пораки датотеки за увоз

прес Добро или само Следна за да продолжите. на EML да PST конвертор ќе го скенира структура на под-папки и ги најдете сите пораки кои можат да се увезуваат. Тоа ќе го одбележи сите е-мејл датотеките. Кога програмата ќе заврши на скенирање, ќе бидете во можност да го одчекирате некои пораки кои не сакаат да увезуваат или остави ги. прес почеток копчето за да се процесира увоз.

List of files to be imported

Користете лозинка за заштитени Outlook профил

Ако стандардно Outlook Кориснички профил на е заштитена со лозинка, програмата ќе ве прашува да внесете. Ако лозинката ќе бидат внесени погрешно ќе биде во можност за увоз на пораки директно на основниот профил. Во тој случај може да се внесуваат пораки до нова PST датотека. Внесете ја точната лозинка на профилот на Outlook корисник и притиснете добро копче.

Enter Outlook password if needed

На програмата ќе ви овозможи да изберете папка на профилот на целната Outlook. Ако не се знае точно кој на папката за користење, потоа одберете сандаче или да креирате нова папка со притискање нови… копче. По увоз ќе бидат во можност да го отворите Outlook и да се движат увоз пораки во папката ви треба помош влечи-n-пушти. Ако го притиснете Откажи копче, на Програмата ќе се користат сандаче папка за увоз на е-мејл датотеки. притиснете го добро копчето за да се започне со увоз.

Outlook Folder Selecton Dialog

Завршувањето на EML да PST конверзија

на EML да PST конвертор ќе ви покаже процес и грешка логови и напредокот на увоз на. Кога тоа го прави, може да се провери логовите и да го повтори обработка доколку било грешка да се случи. Се чека на крајот на работа.

EML to PST Conversion progress

на EML да PST конвертор ќе ви покаже пораката кога процесот на увоз ќе биде завршена.

EML to PST Conversion LOG

Сега можете да го отворите на Microsoft Outlook и врши увид на резултат. Можете да се реорганизира увезени пораки, да се преселат во друга папка, итн. Имајте на ум дека ако се увезени на сет на пораки кои биле снимени од Испратени артикли папка тие ќе изгледаат погрешно во сандаче или друга папка Outlook освен Испратени артикли затоа што тие имаат мета податоци кои одговараат на Испратени артикли само. Па затоа е препорачливо да се движат овие пораки до Испратени артикли папка.