Вршење на EMLX Конвертирај на E-mail за трансфер од Mac OS X на Windows

Оваа статија опишува решение за типичен проблем, каде што се прикажува текстот e-mail порака погрешно по Apple Пошта-Outlook трансфер, кои може да се реши со претходна EMLX Претвори на датотеки со користење на eml да pst алатка.

Типичен проблем на Mac OS кодирање

Типичен проблем кога конвертирање пораки од Unix или Mac OS X пошта програми преку MS увоз Outlook е на корупцијата на содржината на e-mail порака. на пример, симболи може да се изгуби во пораките со HTML код и специјални симболи (како што се , &, ®, =, = Amp; и други) може да биде заменет од страна на нивните соодветни кодови карактер. Слично, HTML тагови кои обично се скриени од страна на корисникот може да бидат прикажани во телото на пораката. Во повеќето случаи, тоа е резултат на употребата на .emlx формат, кој се користи (како на аналогно .eml формат за Windows) за чување на пораки од некои Unix и Mac OS mail клиенти, како на пример во најновите верзии на Apple Пошта (Mail.app). Бидејќи овој проблем е прилично широко распространета, програмерите на EML да PST конвертор обезбеди решение за тоа со додавање на EMLX конвертор карактеристики на програмата.

Користење на EML да PST конвертор

да се реши проблемот на неточни приказ на текст e-mail пораката и вршење на EMLX конверзија

Изберете ја папката извор

На втората страница од волшебникот (“Изберете ја папката извор“), Изберете датотеки со .eml или .emlx проширување (датотеки кои претходно биле извезени од Unix или Mac OS X mail клиент), како влезни датотеки за обработка и претворање во .pst формат. За MS Outlook EML увозот на овие датотеки e-mail порака која ќе работи правилно без корумпирање на содржината, EML да PST конвертор има посебна карактеристика во менито за опции за да се изврши прелиминарна EMLX Претвори во една Outlook-компатибилен формат.

опции

опција за корекција на кодирање

Исто така постои и копче за пристап до ова мени на втората страница на EML да PST Волшебникот: на “Им овозможи на EML препроцесирачка” опција во "други опции"група. Така, кога се работи со mail пораки кои биле претходно запишани во Unix или Mac OS mail клиент, бидете сигурни дека оваа опција е вклучен.

Имајте на ум дека благодарение на употребата на напредна препроцесирачка алгоритам, дополнителни конверзија додава практично ништо за вкупно време на конверзија. Од оваа причина, увоз Outlook на пораки во PST датотека ќе се земе само неколку минути од вашето време.