Дополнување Постоечки PST датотеката

Оваа статија опишува како да се ажурирање PST датотеки кои веќе постојат во MS Outlook, со конвертирање на e-mail пораки од EML да PST и додавање на нив со помош на Конвертирање EML да PST алатка.

Ажурирање на постоечките PST датотека

Ние често ги користат повеќе програми пошта - на работа и дома, на нашите работни површини и на нашите лаптопи - но понекогаш тоа е потребно да се комбинираат сите наши електронска преписка во еден е-мејл клиент. Тоа е можно да се изврши оваа задача користење MS Outlook, преку создавање на одделни Лична Папки датотеката (.pst) за секој тип на електронска кореспонденција (на пример, деловни и лични), а потоа вршење на PST увоз на придружните .pst додадени фајлови:. на EML да PST конвертор комунални услуги ќе ви помогне да се создаде нова .pst датотека од е-пошта се пренесува од Apple Пошта, Windows Mail, Outlook Express или Thunderbird што се зачувани во .eml формат, кои потоа може да се обработи со едноставен e-mail-PST конверзија.

Додавање на нови пораки да PST датотека

Но, со текот на времето станува неопходно да се ажурирање PST датотеки со додавање на нови e-mail пораки до нив преку e-mail-PST конверзија. Оваа функција исто така е вклучена во EML да PST конвертор. Пред да започнете со работа со .pst датотека, ќе ви треба .eml копија од пораките на e-mail кои се пренесени, на пример, од Mozilla Thunderbird е .mbox база на податоци за да одат од EML да PST.

Следна лансирање EML да PST конвертор и на првата страница од волшебникот изберете опција “Користете стандардно складирање Outlook” (Ажурирање на тековната .pst датотека избран од страна стандардно во поставките на Outlook) или “Изберете сираче PST датотека“(Изберете потребните .pst поднесе во дијалог прозорецот).

EML да PST конвертор GUI

Втората опција е препорачливо особено ако користите повеќе од еден Лична Папки датотеката. Ако .pst поднесе сте ја одбрале е заштитена со лозинка, тогаш треба да се влезе во оваа лозинка во полето за лозинка. Потоа, одредите .eml влезни датотеки и да чекаат за EML да PST конверзија за употреба со MS Outlook да заврши.

Стебловиден на постоечките EML датотеки

Треба да се обрне посебно внимание на дрво директориумот кој ги содржи .eml влезни датотеки. На EML да PST конвертор признава директориумот структура и трансфери во Outlook во дадена форма. Затоа, ако името на Windows директориумот е исто како и името на аналогни папка во Outlook, тогаш .eml влезни датотеки ќе одат преку PST увоз и автоматски ќе бидат сместени во истиот директориум.

Исто така, наведуваат дека тоа е можно да се работи на сличен начин со .msg додадени фајлови:, Дали ќе одлучите да увоз MSG датотеки или да ги додадете на .pst датотека, конвертирање на нив од MSG да PST.