Како да создадете PST датотека за употреба со MS Outlook

Опис на тоа како да се создаде PST поднесе барање за MS Outlook преку PST увоз на e-mail пораки зачувани во .eml формат.

Каде Outlook продавници електронска пошта и други податоци?

Во Microsoft Outlook, сите лични податоци за корисникот, вклучувајќи пошта, се чуваат во една Лична чување Табела на датотеката, Лична Папки датотеката која е создадена кога се стартува прв на програмата. Но, понекогаш постојат ситуации кога тоа е неопходно да се користат две или повеќе Pst датотеки, на пример, со верзии на Outlook 97-2002, кои се користат стар (не-Unicode) формат за чување на податоци, и проблемот на прекумерна PST големина произлегува. Тоа е, исто така, често е потребно да создаде PST датотека (Лична Папки датотеката) кога се обидува да се врати на PST датотека која е оштетена.

До создаде PST датотека која е "чиста" со користење на вградена способности Outlook не е тешко. Сепак, создавање на посебна датотека која ги спојува извезуваат e-mail пораки (пренесени од друг клиент за пошта или e-mail сервер веб интерфејс) може да се донесе со тоа одредени тешкотии.

Создавање нова PST датотека од EML датотеки

За извршување на овие задачи е неопходно да се користат специјални алатки PST датотека, како што се EML да PST алатка. EML да PST конвертор овозможува спојување mail пораки зачувани во форматот .eml во една Pst датотека. Со цел да се создаде PST датотека, изберете соодветната опција на првата страница од волшебникот: Креирај нова PST датотека (Другите избори ќе се ажурира PST датотеки кои веќе постојат). После тоа, укажуваат на патот кон папка на база на податоци пошта (пораки зачувани на дискот во .eml формат) и да чекаат за PST увоз да заврши. Имајте на ум дека за разлика од слични PST алатка комунални услуги, EML да PST конвертор е уникатен благодарение на својот алгоритам за обработка брзо порака, што овозможува таа да ги изврши неопходните конверзии многу брзо.

PST додадени фајлови: обично се сместени во фолдер PST:

на XP: C: Documents and Settings корисникот\Локалната Settings апликација Податоци Microsoft Outlook
на Виста: C:\Users\корисникот\AppData\Local\Microsoft\Outlook (Vista)\

сепак, генерирана PST датотека може да се чуваат во било погодно место: на локалните дискови, отстранлив флеш дискови или DVD / CD дискови. За да се постави нова Лична Папки датотеката, го користите вградениот функции за управување со бази на податоци MS Outlook е.

Преземете и оценка на EML да PST конвертор сега!

Или да оди напред, - добие код лиценца и отклучите сите карактеристики

За да креираш нова PST датотека и пополнете го со EML пораки, ти би требало:

На кратко чекор-по-чекор опис на EML да PST конверзија процес.

 1. Стартувај EML да PST конвертор софтвер
 2. Кликнете на Креирај нова PST датотека опција за да ја изберете
 3. Кликнете Погледни ги копче и одберете го името на локација и датотека за PST на датотеката за да се создаде
 4. прес Следна >> копчето за да одат во следната Волшебникот страница
 5. прес Погледни ги копчето и изберете ја папката извор каде се вашите EML датотеки се наоѓаат.
  Можете да го изберете root директориумот на вашите папки структура.
 6. прес Следна >> копчето за да одат во следната Волшебникот страница
  На програмата ќе го скенира структурата на папки и ги најдете сите EML додадени фајлови:.
 7. прес почеток копче
  На програмата ќе ве праша да изберете папка за увоз на електронска пошта (Сандаче за примерок) И продолжете со увоз.

Кога процесот ќе биде завршен, ќе бидете во можност да се отвори PST поднесе во Outlook.

Можете да увоз пораки директно на постоечки профил Outlook (тековната PST). Треба да притиснете на Следна >> копчето на првиот Волшебникот страница, наместо да изберете нешто. (Види точка #2)

Ако имаат структура на под-папки, можете да изберете папка на структурата на под-папки и програма ќе го скенира и да го увезете целосно. ќе се создаде копија на структурата на папки во MS Outlook (стандардно профилот на корисникот). Тоа е некој вид на серија за обработка на, но вие не треба да изберете секоја папка рачно, можете да изберете папка на структурата на директориуми.