EML да MSG Формат на датотеката конверзија

Оваа статија покрива EML да MSG конверзија на стандарден формат на e-mail пораки, со користење на EML конвертирате да го поставите на e-mail пораки во Outlook-компатибилен .msg формат.

Што е MSG датотеки?

MSG датотеки - формат се користи за e-mail создадени или зачувана во Microsoft Outlook - се садови од главните податоци за e-mail пораките: датум на испраќање, испраќачот, примател, предмет и телото на пораката.

MSG е Outlook формат на датотекаКористејќи го форматот на e-mail складирање порака во MS Outlook, освен стандардниот формат .eml може да предизвика одредени тешкотии, како на пример кога синхронизација на вашата конверзација со други програми пошта или увоз на одделни пораки порака во MS Outlook. За оваа причина, тоа е потребно да се изврши конверзија на EML да MSG формат.

Стандардот MS Outlook карактеристики не се обезбеди поддршка за EML датотеки, кој е зошто да се изврши EML да MSG конверзија да ги направи Outlook-компатибилен потребно е да се користи специјални програми EML конвертор. Овие можности се дел од алатки понудени од страна на EML да PST конвертор алатка, кој во прилог на создавање на Outlook Pst датотеки може да послужи како EML конвертор.

EML на процесот на конверзија MSG:

Со цел да се направи употреба на EML конвертор во eml во режим на конверзија msg, провери наога до “Претвори EML и MSG датотеки на:” опција на првата страница на волшебник.

Прва страна на eml да msg конверзија волшебник

Следна, изберете режим на конверзија во паѓачката листа: за EML да MSG формат конверзија, користење на “порака Outlook - MSG” владата да ги конвертирате вашите .EML датотеки.

На втората страница од волшебникот е прозорец за означување на директориум со зачувани EML датотеки; ако рекурзивен пребарување е овозможено, e-mail во внатрешните потпапки ќе се најде како добро.

Втора страница на eml да MST волшебник конверзија

На последната страница од волшебникот ви овозможува да ја видите листата на пронајдени EML датотеки и, кога е потребно, исклучат некои од нив (стандардно, сите датотеки се обработени).

Програмата трае само неколку секунди за да се процесира секоја датотека, така што резултатите се произведуваат многу брзо. Сите датотеки порака дека програмата генерира во формат .msg се зачувани во директориумот каде што се наоѓа оригиналниот извор датотеки (Оние што се конвертирање од EML да MSG).

За вршење на дополнителна работа на .msg форматирана пораки што сте ги конвертира, можете да ги преместите користење на повлечи-и-пушти во потребните папка (Inbox, излезното сандаче, Недовршени, итн) во MS Outlook.