Конверзија на Е-mail на HTML, TXT и RTF формати

Оваа статија разговара за тоа како да серија процес папки со датотеки e-mail пораки и да ги конвертирате од e-mail на HTML, e-mail во TXT, e-mail адреса за да RTF како и во други формати. Како да msg да конвертирате EML и други формати.

Многоформатни конверзија е-маил

Иако e-mail во пракса се обичен текст или HTML документи, повеќето mail клиенти користат контејнери датотека за единствен начин за чување на пораки: .eml (Outlook Express, Windows Mail, Тандербрд), .msg (MS Outlook) и .mbx (Opera Mail). Секако, било која e-mail програма ќе вклучуваат способноста да се спаси e-mail во компатибилен формат, без разлика дали во горенаведените HTML (пошта на HTML конверзија) или текст (e-mail во TXT). Но, по пошта најмногу дефинитивно не се наменети за серија за обработка на папките да конвертирате голем број на e-mail или конвертирате EML. За да се постигне овие задачи е потребно да се користи како трети лица услуги како EML да PST конвертор.

Како да конвертирате EML во HTML со помош на EML да PST конвертор алатка

Покрај основната функција на конвертирање на фајлови од EML да PST за употреба со Outlook, EML да PST алатка може да работи како мулти формат конвертор. Сите, корисникот треба да направите е да го вклучите оваа опција со проверка на Конвертирај на: поле за избирање на првата страница на волшебник.

режим на e-mail на реализациите

Преземете и оценка на EML да PST конвертор сега!

Или да оди напред, - добие код лиценца и отклучите сите карактеристики

Програмата нуди на корисниците неколку начини на кои може да се избере од паѓачката листа. Со цел да се спаси e-mail пораки во HTML, вршење на e-mail на HTML конверзија со избирање HTML Мод; да се претворат во текст (e-mail на TXT), одберете ја соодветната опција за “TXT - Обичен текст.” Исто така е можно да се конвертира од e-mail да RTF, формат прошири текст за MS Word. При изборот на оваа опција, можно е да изберете или вообичаените RTF или RTF без заглавија, во кој случај само содржината на пораката ќе биде спасен, без било која од заглавјето на пораката. режим TNEF спасува букви во TNEF (транспорт Неутрална херметичка формат) формат, кој содржи инструкции за форматирање на текстот и специјални Outlook елементи, како и додатоци. Како правило, овој формат се користи од страна на клиентите на MS Outlook и Microsoft Exchange.

Конверторот поддржува и заштеда .eml датотеки во формат .msg (MSG - Режим на Outlook порака) или стандард на RFC822 .eml (EML - режим RFC822). Втората опција е корисна за конвертирање .emlx датотеки (на .eml еквивалент за Mac OS X и Unix системи) за употреба со Windows mail клиенти. По изборот на потребните владата конверзија, корисникот само треба да се укаже на патот кон датотеки .eml извор и да чекаат за конвертор за да ја заврши својата работа. Додадени фајлови: дека програмата генерира се снимени во даден формат во истиот директориум како и оригиналот пораки.