Apple Пошта-Outlook e-mail порака на увозот

Оваа статија покрива Apple пошта во Outlook конверзија i.e. како да се конвертира пораки од стандарден клиент Apple Пошта и пристап до неа преку Microsoft Outlook.

Извлекување на Apple mail пораки во датотека

Официјалната Mac OS X пошта клиентот е именуван пошта, иако најчесто тоа се нарекува Apple Пошта или Mac пошта. На првиот чекор за пренесување на пораки од Apple пошта на MS Outlook е да се спаси сите пораки во тековната база на податоци за е-пошта во стандардниот EML е-маил формат (или .emlx): оваа функција е вклучена во речиси сите e-mail клиенти, Вклучувајќи Apple Пошта. По извозот (вадење) на писма од Apple пошта на на датотеката е завршена, пораките можат да бидат копирани на компјутер кој има MS Outlook инсталирани за следните EMLX да увоз Outlook.

MS Outlook увоз на пораки

MS Outlook ги зачувува сите на корисникот податоци во Лична Папки датотеки, во Outlook PST формат на датотека. Mail пораки и самите се чуваат во формат MSG. Од функционална MS Outlook EML поддршка е отсутен, што во овој момент е да се направи некои чекори за претворање на постоечка база на податоци за е-пошта во Outlook еден-компатибилен формат (msg или PST). Решението за овој проблем е да се користи EML да PST конвертор, програма која го претвора е-пошта датотеки во .msg датотеки за следните MS увоз Outlook. Но, побрзо и поефикасно метод увоз MS Outlook носи предност на друга функција во EML да PST програма, кој им овозможува на за комбинирање на Outlook EML пораки директно Pst датотека.

Користете EML да PST конвертор за увоз EML датотеки во Outlook

EML да PST конвертор е дизајниран како волшебник, па неговиот интерфејс е низа на дијалог прозорци во кои корисникот покажува дека различни поставувања. Кога комбинирање .eml пораки во Pst датотека, на првата страница од волшебникот тоа е потребно да се одреди типот на лична папка фајлови (ажурирање на постојната датотека или создади нов) и нејзината локација. На втората страница, корисникот покажува патот кон изворните датотеки на e-mail - во нашиот случај, датотеки пренесени од Apple Пошта клиентот. Забележете дека ако е овозможена опција за рекурзивен пребарување на е-пошта датотеки во потпапки, тоа е доволно само да се покаже на патот кон папка на базата на податоци на e-mail. Ако сакате да користите само увезените или конвертирани пораки во системот на Windows во иднина, тоа е многу важно да се вклучи посебна опција “Овозможете EML препроцесирачка (Unix, МЕК)“, којашто ги конвертира сите обработени пораки на компатибилен формат.

А карактеристична црта на EML да PST конвертор е неговата брзина - програмата сортира преку големи количини на информации толку брзо што корисникот добива подготвени MS Outlook PST датотека во само неколку минути.