Archive for the ‘Eml to pst converter’ category

EML да PST Конвертор / серија на владата Увезувањето

November 3rd, 2010

Мапа на Enterprise и верзија на EML да PST Конвертор сега поддржува серија за обработка за увоз на низи на EML, EMLX и MSG додадени фајлови во еден или неколку PST складирање files. This capability may come in extremely useful for large email migration projects involving, for instance, merging of hundreds or even thousands of messages dumped to user-specific folders on the hard-drive into индивидуални PST датотеки. For example, if you are a system administrator and need to transfer the correspondence of many employees using alternative email programs (like Windows Mail, Life Mail and others) to Outlook, the серија увоз на владата на EML да PST Конвертор will help you save an immense amount of time and hassle.

На серија на владата Функционалноста може да се пристапи од главната програма прозорец со кликање на "Серија на владата” button. The серија увоз прозорецот ви овозможува да креирате и уредување на списокот на извори на папки и соодветните излез PST датотеки. You can save the list and quickly reopen it in the future to save time using the “Зачувај"И"Оптоварување” buttons. Batch list files can be modified in any text editor and are associated with the EML да PST Конвертор during installation, so all you need to start working is double-click the necessary batch file and hit “Започнете серијата”!

Користете "Преглед"Копчето за да отворите стандардна папка / датотека дијалогот за избор, а потоа кликнете на"Додајте” button to add the currently selected folder to the list. The “Избриши” button removes the currently selected list item, while the “Јасно” button clears the list completely.

Со EML да PST Конвертор, batch processing of multiple email files and merging them into a single PST датотека is a breeze. Just select the source folders the program will scan for EML, ELMX и MSG додадени фајлови: и наведете името на PST датотека. The program automatically names the PST датотека after the last subfolder in the selected path. If you are combining several sources for output to a single destination file, enable the “Поправи го името на датотеката” option and the program will use the same output files for all new folders you add to the list. Note that the names of output files on the list are editable, so you can change them manually at any time.

Once you are done selecting the source folders and corresponding output files, click the ”Започнете серијата” button to start the import process. As you see, using this handy feature is a snap and it can potentially save you countless hours in your email migration or message consolidation project!

Увоз и Конвертирај EML и MSG на Outlook во серија на владата

October 10th, 2010

The Batch Mode was implemented. It is available in the EML to PST Converter versions from 4.0.0.0. The Серија на владата овозможува да внесуваат различни извори на EML, EMLX или PST датотеки во една или повеќе PST.

Оваа функција е предложено од страна на нашите корисник: "Мојот проект е да ги внесете збирки на MSG / EMLs во PSTs. Пораките се веќе фрлени од Exchange во коренот папки на дискот. Морам да се создаде една PST за секоја папка root сметката. За мојата актуелна проектот имам ~ 1000 сметки. "

Користење на EML да PST конвертор серија на владата може да се:

Увоз на бројот на . Msg, . Emlx и . Eml додадени фајлови од различни локации на една . Pst датотека.

Оваа функција ќе бидат корисни за систем администратори и инженери за обработка на податоци кои треба да се пораки од различни извори (мрежна соседството, уреди за складирање, итн) и повеќе корисници и ги собира на едно PST датотека.

Увоз на износот на . Eml, . Msg и . Emlx додадени фајлови на различни фајлови на . PST формат.

Ако треба да се направи индивидуален . Pst фајлот за секој корисник во вашата компанија или подели увезени пораки до неколку . Pst или сакате да го направите во архивата на e-mail со датум, месец или година - оваа опција ќе ви помогне да за да се заврши овие задачи.

На серијата обработка на владата е едноставно како 1-2-3:

 1. Изберете извор папка каде што се чуваат Е-датотеки. pst името на датотеката автоматски ќе се предложи врз основа на името на извор папка, но можете да го промените;
 2. Притиснете го копчето Додај за да додадете параметри линија во Серија Листа на дното;
 3. Повторете горните чекори за да се пополни листата на серијата;
 4. Притиснете копче за прилагодувања и конфигурирање на увоз опции, доколку е потребно;
 5. Извршување на серија работа и се чека на крајот на работење;

Tha Листа Серија може да бидат зачувани и вчитани. Програмата дава асоцијација тип на датотека за датотеки на серијата работа, па вие ќе бидете во можност да се вчита листата на серијата со двоен клик.

достапни само за корисниците кои имаат регистрирано на софтвер со веб-сајт или лиценца претпријатие режим на серијата.

Како да извезува пораки од Виста пошта на Outlook на Windows 7

February 26th, 2010

Многу од Windows Vista корисници беа изненадени да знаете дека Windows 7 have no default email software anymore. The Windows Mail беше исклучена од следната генерација на Microsoft Windows products. There thousands of people around the World who already faced with that problem and we hope that they will find our next article helpful. We are trying to answer on several questions in that article:

Како да се формира Windows Mail Пораки Извоз на MS Outlook?
Каде да најдам Vista-пошта emails and transfer them to Microsoft Outlook?
Како да Извоз Windows Mail пораките од Windows Vista?
Како да се изврши МСП Outlook увоз на Vista-пошта messages?
Како да мигрираат од Vista-пошта во Outlook?

[ Read the article about Switching from Windows Vista to Windows 7 ]

EML да PST конвертор - брзо и без мака конверзија на популарниот е-маил формати на Outlook

February 10th, 2010

Being one of the most popular email clients on the market, Microsoft Outlook is used daily by tens of millions of people worldwide to communicate with their colleagues, partners and friends. However, not all of them started using Outlook from the very beginning, opting for simpler and more affordable solutions. By the time they decided to switch to Outlook, they had hundreds or even thousands of messages in other formats that just could not be lost. EMLtoPST.Com responded to the needs of these users and created a tool that made the process of transferring emails and email attachments from the majority of email clients to Outlook truly easy and fast.

Нашата компанија е среќен да го објави излегувањето на EML to PST Converter version 2.7.4, a powerful conversion tool primarily intended for large-scale Миграција од EML базирани e-mail клиенти до Microsoft Outlook » Read more: EML to PST Converter – fast and hassle-free conversion of popular email formats to Outlook

Вграден во е-мејл формати конвертор

13 Септември 2009

Имаме подобри програмата со додавање на некои нови функции реализација. Сега на софтвер може да не само за увоз на датотеки EML, MSG, EMLX (И опционално mbox и MBX) Формати во Outlook, но исто така се конвертира овие типови на датотеки во PST, RTF, TXT, EML, MSG, TNEF и HTML формати. Да ги искористат предностите на оваа нова функција, само треба да се провери на "Конвертирај EML и MSG датотеки со:" опција и изберете го типот на целната датотека на првата страница волшебник.

Така на програмата е компатибилен со формати на датотеки EML, MSG, EMLX за влез и PST, RTF, TXT, EML, MSG, TNEF и HTML за излез.

 • EML да PST - Увоз Outlook Express е-мејл датотеки на профилот на Microsoft Outlook
 • MSG да PST - Увоз мајчин MS Outlook датотеки во формат на податоци Outlook
 • EML да MSG - Конвертирај амбиентот eml датотеки на Outlook PST компатибилен
 • MSG да EML - Конвертирај Outlook пораки да EML формат (MSG конвертор)
 • EML да RTF - Конвертирај eml датотеки во Microsoft Word документи
 • MSG да RTF - Зачувајте Outlook e-mail на компатибилен формат Word (Претвори MSG)
 • EML да HTML - Вклучете eml датотеки во Веб документи од HTML формат
 • MSG во HTML - Зачувајте Outlook пораки до датотеки на HTML формат
 • EML во TXT - Конвертирај пораки на RFC формат на обични текстуални датотеки
 • MSG во TXT - Зачувајте Outlook пораки т документ на текстот

Now you can keep your archive of messages in any of the available formats suitable for reading, analyzing, searching and tracking. Preparing letters for imports in the judicial system, litigation management system and responses to Freedom of Information Act requests. It is useful for cross-group companies which are cooperating, but using the different email software or projects where messages are stored in the shared folder and for customer support teams, which often receiving emails from customers in different formats.